Uncategorized

Class-12th English |12th English Objective Questions |12th Objective Questions with Answer 2022 |12th Objective Questions 100marks 2022 |Objective Questions 12th BiharBoard |Class-12th English Objective Questions with solution 2021-22 |Objective Questions English 12th

1. T.S. Eliot was born in ….. and died in…….

(A) 1888, 1965

(B) 1856. 1985

(C) 1889, 1967

(D) None

Ans-(A) 1888, 1965

2. Macavity is the bafflement (perplexity) of ……

(A) Scotland Yard

(B) American Yard

(C) Indian Police

(D) None of these

Ans-(A) Scotland Yard

3. …..is a master criminal monster of depravity

(A) Macavity

(B) Robin

(C) Tommy

(D) Juli/Moti

Ans-(A) Macavity

4. When you think, he is half-asleep, he is wide-

(A) slept

(B) awake

(C) lying

(D) None

Ans-(B) awake

5. Macavity is full of ………. and sauvity.

(A) power

(B) sadness

(C) deceitfulness/deceit

(D) None

Ans-(C) deceitfulness/deceit

6. ……………. is a ginger cat/is tall and thin.

(A) Robin

(B) Tommy

(C) Macavity

(D) None of these

Ans-(C) Macavity

7. Who described a mystery cat, “Macavity”?

(A) W.H. Auden

(B) T.S. Eliot

(C) D.H Lawrence

(D) K.N. Daruwala

Ans-(B) T.S. Eliot

8. The poet calls Macavity (Compares Macavity to)

(A) Daniel

(B) Shobraz

(C) Hitler

(D) Nepolian

Ans-(D) Nepolian

9. ……… is called a hidden paw and breaks every law.

(A) Macavity

(B) Robin

(C) Moti

(D) All of these

Ans-(A) Macavity

10. Whose whiskers are uncombed and coat is dirty, eyes are sunken in?

(A) Macavity’s

(B) Moti’s

(C) Robin’s

(D) Tommy’s

Ans-(A) Macavity’s

11. Macavity sways(moves) like a ………….

(A) Rabbit

(B) Tortoise

(C) Snake

(D) None

Ans-(C) Snake

12. When the police reach the scene of crime ….. .

(A) Macavity disappears from there/it is not or never found there

(B) Macavity stays there

(C) He takes rest there

(D) None of these

Ans-(A) Macavity disappears from there/it is not or never found there

13. Who breaks/defy the law?

(A) Robin

(B) Julia

(C) Macavity

(D) None

Ans-(C) Macavity

14. Macavity takes rest one mile away from the crime- place or he is ………… in doing complicated long devision sums.

(A) engaged/busy

(B) trapped

(C) killed

(D) None

Ans-(A) engaged/busy

15. T.S. Eliot received the nobel prize in ……. .

(A) 1948

(B) 1956

(C) 1939

(D) None

Ans-(A) 1948

16. Macavity can defy/disobey or challenge and break every law because he is a

(A) Master criminal/Nepoleon of crime

(B) Soldier

(C) Strong

(D) Magician

Ans-(A) Master criminal/Nepoleon of crime

17. Whose eyes are sunken in, coat is dusty head is like a dome and moustache (whisker) is uncombed?

(A)Macavity’s

(B) goat’s

(C) Bird’s

(D) None

Ans-(A)Macavity’s

18. Mungojerrie and griddlebone are the notorious cats that are the agents of ………

(A) Macavity

(B) C.B.I

(C) Banks

(D) The king of forest

Ans-(A) Macavity

19. The …….. had been perplexed when the crime was discoverd.

(A) Scotland yard

(B) America

(C) India

(D) None

Ans-(A) Scotland yard

20. Macavity is friend in ……….shape.

(A) brid

(B) human

(C) feline

(D) insect

Ans-(C) feline

21. Mungojerrie and Griddlebone are also …….

(A) dogs

(B) mankeys

(C) birds

(D) cats

Ans-(D) cats

22. Macavity is an ………

(A) outlaw

(B) criminals

(C) looter

(D) diplomat

Ans-(A) outlaw

Leave a Reply

Your email address will not be published.